“Ölümünün 100. Yılında Ziya Gökalp ve Sosyoloji Sempozyumu” 18 üniversiteden 44 akademisyenin 16 farklı oturumda sunduğu 61 bildiriyle gerçekleştirildi.

Sempozyumda bölümümüz öğretim üyeleri, aşağıdaki bildirilerle katkıda bulunmuşlardır:

• Prof. Dr. Hüseyin Koçak ve Sümeyye Evren: Ziya Gökalp’e Göre Modern Türk Ailesi: Gelenekten Geleceği
  • Doç. Dr. Ahmet Ayhan Koyuncu: Ziya Gökalp’in İslamcılığa Bakışı
  • Dr. Öğr. Üyesi Osman Metin: Ziya Gökalp ve Türk Milliyetçiliğinin Oluşumu: İdeoloji, Kimlik ve Kültürün Kesişim Noktaları
  • Dr. Öğr. Üyesi M. Salim Danış: Lisansüstü Tezlerde Ziya Gökalp
  • Dr. Öğr. Üyesi Serhat Toker: Berkes’in Gökalp’i: Niyazi Berkes’in Gözünden Ziya Gökalp’in Türkiye’de Sosyolojinin Gelişimindeki Yeri ve Önemi

Sempozyuma destek veren CB İletişim Başkanlığına, Afyonkarahisar Valiliğine, Türk Tarih Kurumuna, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Araştırma Merkezine, bildirileriyle katkı sunan akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve tüm diğer paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

08 Ekim 2024, Salı 72 kez görüntülendi