images (1)

2015- 2016 Yılı  Yaz döneminde Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde yaz okulu açılmayacaktır. Bölüm öğrencilerimiz AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ YAZ DÖNEMİ UYGULAMA İLKELERİ'nce belirlenmiş ve aşağıda yazılı olan kurallar çerçevesinde başka bir üniversitenin yaz okulunda ders alabilirler;

YAZ DÖNEMİ UYGULAMA İLKELERİ'nden hareketle başka bir üniversitenin yaz okulundan ders almak isteyen öğrencilerin izleyeceği adımlar şu şekildedir;

Madde 11-a) (Değişik: ÜSK-07/07/2015-2015/40-b.) Öğrenciler Üniversitemizdeki yaz okulunda açılmamış olan derslerini BYK kararı ile içerikleri aynı, saatleri eşit veya daha fazla olması kaydıylaöğrencinin ilgili yılda yerleştiği programın taban puanından daha yüksek bir programın verildiği üniversiteden alabilir.

b) Yaz Okulunda ders alan öğrencilerin başarı durumları, derse devam, sınav, proje, atölye, laboratuar gibi çeşitli çalışmalar ve final sonuçları, dersi veren öğretim elemanı tarafından Yönetmelik hükümleri dikkate alınarak uygulanır ve değerlendirilir; ancak şartlı başarı (DC+) sistemi uygulanmaz.

c) Yaz Okulunda derslere devam zorunludur. Bir dersin daha önce devam koşulunun yerine getirilmiş olması o derse yaz okulunda devam zorunluluğunu kaldırmaz. Ayrıca yaz okulundaki devam durumu güz ve bahar yarıyıllarında dikkate alınmaz.

d) Öğrencinin kendi okulunda aldığı dersin içerikleri ile yaz okulunda  alacağı dersin içerikilerini kendi asıl ders hocasıyla (öğretim üyesiyle) veya ilgili araştırma görevlisiyle uyumluluğunu görüşmeli ve onay almalıdır.

e) Öğrenci, öğrenci işlerinden alacağı ilgili formları doldurmalıdır.

f) Her iki okulun ders içeriklerinin birbirine uygun olması durumunda ise intibak işlemleri yaz okulunun tamamlanmasından sonra yapılacaktır.

g) Her ders için en az bir ara sınav ve yaz okulu sonu sınavı yapılır. Yaz okulunda alınan dersler için mazeret ve bütünleme sınavı yapılmaz.

Bölüm Başkanlığı

 

 

 

 

 

 

 

13 Haziran 2016, Pazartesi 99 kez görüntülendi